مثلث کار در آشپزخانه
آیا تابحال درباره مثلث کار شنیده اید؟ آیا اطلاعاتی درباره مثلث کار دارید و می دانید چه کاربردی دارد؟ آیا می دانید اگر می خواهید در آشپزخانه راحت کار کنید و از فضا بیشترین استفاده را ببرید، باید از اصول مثلث کار در آشپزخانه پیروی کنید!
آشپزخانه قلب تپنده هر خانه ای است و خانم هر خانه وقت زیادی را برای تهیه غذا و شست و شو در آشپزخانه صرف می کند. برای طراحی آشپزخانه استانداردهایی وجود دارد که به استفاده بهتر و مفیدتر از این فضا کمک می کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به تعریف مثلث کار بپردازیم و شما را با اصول آن آشنا کنیم.
مثلث کار در آشپزخانه چیست؟
در ابتدا اجازه دهید مثلث کار را برایتان تعریف کنیم. مثلث کار در آشپزخانه به مثلثی فرضی در آشپزخانه گفته می شود که سه راس آن را یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی تشکیل می دهد. از آنجایی که سه فعالیت نگهداری مواد غذایی، شستشو و پخت و پز، سه فعالیت اصلی در آشپزخانه هستند، این مثلث اصلی ترین مسیر تردد در یک آشپزخانه محسوب می شود و سایر مسیرها نباید تداخلی با مثلث کار ایجاد کنند.
در هنگام طراحی مثلث کار باید توجه نمود که فاصله مناسبی بین سه راس مثلث وجود داشته باشد. البته در بعضی موارد خاص مثلا در آشپزخانه های کوچک که همه چیز در یک ردیف وکنار همدیگر قرار دارد، عملا مثلث کار نمی تواند شکل بگیرد.
استاندارد های مثلث کار در آشپزخانه
همان طور که گفتیم برای طراحی آشپزخانه استانداردهایی وجود دارد که به استفاده بهتر و مفیدتر از این فضا کمک می کند. در طراحی پلان آشپزخانه و برای انتخاب بهترین محل قرارگیری یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی این استاندارد ها باید رعایت شوند که عبارتند از:
1.فاصله سه راس مثلث خیلی دور یا خیلی نزدیک بهم نباشند، کمترین فاصله 20 سانتی متر و بیشترین فاصله 3 متر هست.
2.محیط این مثلث فرضی باید عددی بین 80/4 تا 6 متر باشد.
3.در دو طرف اجاقگاز باید کابینت کافی وجود داشته باشد که از سطح آن به عنوان میز کار استفاده شود. همچنین اجاقگاز نباید در مجاورت پنجره باشد، چون ممکن است وزش باد باعث خاموشی گاز و آتشسوزی شود.
4.بین سینک، گاز و یخچال هیچ کابینت تمام قدی مثل کابینت فر و مایکروفر قرار نگیرد.
5.ترجیحا در فضای رفت و آمد در مثلث کار، مانع حرکتی وجود نداشته باشد.
6.با توجه به اینکه رطوبت اطراف سینک زیاد است، توصیه می شود سینک ظرفشویی در محلی قرار بگیرد که از تابش نور خورشید و جریان هوای آزاد بهره ببرد. همینطور با توجه به استفاده مکرر از سینک ظرفشویی در آشپزخانه، لازم است که کابینتهای اطراف سینک ظرفشویی سطح وسیعی داشته باشد.
7.از آنجایی که یخچال وسیلهای است که عموم افراد منزل از آن استفاده میکنند، بهتر است در نزدیکی ورودی آشپزخانه قرار گیرد. دقت کنید که فضای کافی برای بازکردن در یخچال و عبور افراد وجود داشته باشد.
8.توصیه می شود که سینک بین گاز و یخچال باشد. چون در این صورت دسترسی هم از طرف یخچال و هم از طرف گاز به سینک راحت تر خواهد بود.
انواع حالت های مثلث کار آشپزخانه
همان طور که گفتیم طراحی مثلث کار و نحوه قرارگیری سه راس مثلث به فضا ومدل آشپزخانه بستگی دارد. در یک دسته بندی می توان آشپزخانه ها را به 6 گروه تقسیم کرد:
1. آشپزخانه ساده یا خطی: در این مدل هر سه عنصر مثلث در یک خط قرار می گیرند که برای خانه های کوچک مناسب است.
2. آشپزخانه دوطرفه: در این آشپزخانه فضای کار و تعداد کابینت ها زیاد می شود ولی فضای آزاد آشپزخانه کم می شود.
3. آشپزخانه L شکل: با توجه به اینکه در گوشه خانه قرار می گیرد، به فضای زیادی نیاز ندارد. در این آشپزخانه میتوان میز ناهارخوری را در آشپزخانه قرار داد..
4. آشپزخانه U شکل یا نعلی: در این آشپزخانه اجزای اصلی روی سه ضلع U قرار می گیرند.
5. آشپزخانه G شکل: در این آشپزخانه اجزای اصلی روی سه ضلع قرار می دهند و یک ضلع هم با فضای پیشخوان برای میز ناهار خوری مناسب است. ولی فضای ورودی یک طرف است که رفت و آمد را سخت می کند.
6. آشپزخانه جزیره: ترکیبی از دو مدل U و L شکل است و معمولا گاز یا سینک در وسط آشپزخانه به طور ثابت قرار می گیرد.
کلام آخر
در این مقاله ما مثلث کار در آشپزخانه را تعریف کردیم. به استانداردهای لازم که باید در یک آشپزخانه رعایت شوند پرداختیم. و گفتیم در هر آشپزخانه ای بسته به میزان فضا و شکل آشپزخانه، مثلث کار به گونه متفاوتی پیاده می شود.
گرچه رعایت کردن موارد مذکور اجباری نیست و تنها یک توصیه محسوب می شود ولی اگر آشپزخانه ای داشته باشید که این موارد در آن رعایت شده باشد، هرگز حاضر به داشتن یک آشپزخانه غیر استاندارد نخواهید بود. با ما در کابین نت همراه باشید که تخصصی ترین و کاربردی ترین اطلاعات را به شما بدهیم.