های گلاس چیست؟
آیا می دانید هایگلاس چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ هایگلاس چه تفاوتی با ام دی اف دارد؟. مدل های کابینت هایگلاس جزء آخرین نسل های کابینت مدرن به حساب می آیند.
کابینت هایگلاس نمونه ای مقاوم در میان انواع کابینت ها است که از چوب ام دی اف ساخته شده و روکش پلاستیکی و براقی دارد. وجه تمایز این کابینت با نمونه ام دی اف، روکش براق آن یا همان های گلاس بودن آن است. ولی دلیل درخشندگی این متریال چیست؟ در این مقاله به جواب تمام این سوالات می پردازیم. علاوه بر این به بررسی مزایا و معایب این متریال می پردازیم.
ورق های گلاس چیست؟
حالت شیشه ای هایگلاس باعث شده که عموماً تصور می کنند که کلمه گلاس از لغت شیشه (Glass) در زبان انگلیسی اومده. در حالی که اصل این واژه، High Gloss به معنای درخشندگی زیاد (براقیت زیاد) است.
های گلاس یک نوع ورق با مغزی ورق ام دی اف و با روکشی پلاستیکی از جنس پلکسی گلاس است. معمولا این ورق ها تنها از یک طرف با پلکسی گلاس پوشیده شده و سمت دیگر ورق با لایه های ارزانتر پوشش داده می شود. این لایه حالتی براق، شفاف، و زیبا به ورق «های گلاس» میده. پس دلیل براق بودن کابینت های های گلاس، پوشش پلکسی گلاس روی ورق ها است. این ورق ها به دلیل براق بودن، کاربرد زیادی در ساخت تجهیزات دکوراسیون داخلی از جمله کابینت، کمد دیواری، دکور و غیره دارند.
ورق هایگلاس دارای تنوع رنگ و طرح بسیار زیاد است. مدل های بسیار زیبایی با این نوع ورق در کابینت سازی و دکوراسیون اجرا می شود و قیمت نسبتاً مناسبی دارد. نکته مهمی که در انتخاب این مدل کابینت باید مورد توجه قرار گیرد، میزان موجی است که بر اثر انعکاس نور به سطح آن ایجاد می شود. هرچه این میزان موج کم تر باشد، نشان دهنده کیفیت بالاتر مغزی به کار رفته در ساخت آن است.
مزایای ورق های گلاس
-وزن این متریال نسبت به شیشه و برخی از کابینت های دیگر سبک تر است و حمل و نقل آن راحت تر انجام می شود.
-این کابینت ها ظاهری براق و شیک دارند و جلوه آشپزخانه را بسیار زیبا می کنند. نخستین چیزی که با دیدن این نوع کابینتها، به چشم میآید؛ زیبایی خیرهکننده و سطح براق و لوکس آنهاست. همان چیزی که در آشپزخانههای امروزی به دنبالش هستیم، یعنی کابینتهایی زیبا که بر اثر مرور زمان، جلای خود را از دست ندهند؛ در کابینتهای هایگلاس دیده میشود.
-مهم ترین موضوع در طراحی دکوراسیون داخلی، روشنایی فضا است. کابینت های گلاس سطح شیشه مانند و براق دارد و به عنوان منبعی از نور در آشپزخانه به شمار می رود. سطح این کابینت نور را منعکس می کند و فضای آشپزخانه را روشن تر جلوه می دهد. با به کار بردن این کابینتها در فضاهای محدود آشپزخانهای، وسعت بیشتری خلق کرده و محیط بزرگتر به نظر میرسد.
-قیمت این ورق مقرون بصرفه است و با خیالی آسوده می توان نسبت به خرید آن اقدام نمود.
-این مدل ظاهری ساده دارد و همین سادگی نمادی از دکوراسیون مدرن است. این کابینت ها ساده اما در رنگ های متنوع تولید می شوند و به راحتی می توان آن ها را با دکوراسیون دلخواه هماهنگ نمود.
-سطح صاف و براق این کابینت ها تمیز نمودن آن ها را آسان نموده و به راحتی با یک دستمال مرطوب می توان سطح آن را تمیز کرد.
-این کابینت ها از مقاومت بالایی در برابر بخار ناشی از پخت و پز، حرارت، رطوبت و گرد و غبار برخوردار هستند.
-سطح بیرونی کابینت، کاملا ضدآب ساخته شده است. روکش ها در برابر آب آسیبی نمی بینند. ورق های هایگلاس هم تا وقتی که روکش روی آنها آسیب ندیده است، در برابر رطوبت مقاوم هستند ولی اگر روکش آنها آسیب ببیند، همانند ام دی اف در مقابل رطوبت دچار آسیب می شوند.
-طول عمر کابینت های گلاس بالا می باشد. این مزیت کابینت های گلاس از سایر مزیت های آن مهمتر است. چون باعث صرفه جویی در هزینه و زمان شما می شود.
-تنوع رنگ بندی این متریال بسیار بالا است. پوشش پلکسی گلاس این کابینتها در انواع و اقسام رنگها عرضه شده و شما با هر سلیقهای، کابینت هایگلاس مورد نظر خود را در ترکیب رنگ خاص، خواهید یافت.
-داشتن قابلیت تعمیر و ترمیم با طرح و رنگ خود کابینت
معایب ورق های گلاس
-ورق هایگلاس در سمتی که لایه پلکسی گلاس دارد ضد آب محسوب می شود. ولی از سمت دیگر، مقاومت آن نسبت به آب بستگی به کیفیت روکش پشت ورق هایگلاس دارد. پس بهتر است لایه پشت ورق هم از جنس مرغوبی مانند «ملامینه» پوشش داده بشود.
-این کابینت سطح صاف و یکدستی دارد و مقاومت آن در برابر خط و خش پایین است. به ویژه خش افتادن روی سطح صاف و یکنواخت آنها، نازیبایی قابل توجهی ایجاد میکند. از این رو در نگهداری آن باید دقت کرد. (البته میزان خشپذیری و مقاومت در برابر خط و خش، در کیفیتهای مختلف ساخت و مواد به کار رفته، متفاوت خواهد بود.)
-لبه های این کابینت صاف و تیز می باشد. چون هم روکش اون خاص و متفاوت با سایر ورق هاست و هم قابلیت سمباده زنی و نرم کردن گوشه های ورق در هایگلاس وجود نداره.
-این کابینتها به راحتی لک افتاده و جای انگشتان شما روی پوشش بیرونی آنها باقی خواهد ماند. (این لکها با دستمال کشیدن پاک و برطرف میشوند.)
-در بیش تر موارد افراد از زرد شدن مدل سفید رنگ این کابینت گلایه دارند. یکی از عوامل این مشکل قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید به مدت طولانی و عامل دیگر دیر تمیز کردن آنها و ماندن ذرات چربی روی درب کابینت است.
انواع روکش کابینت های گلاس به شرح زیر است:
-روکش پلیگلاس: این روکش فوقالعاده براق بوده و مقاومت بالایی نیز در طول مصرف دارد.
-روکش اکریلیک: روکش اکریلیک کاملا براق بوده و این قابلیت را دارد که پس از خش افتادن، پولیش شده و به شکل اول بازگردد.
-روکش پی وی سی: روکشهای پی وی سی نیز براق بوده و به شکل پِرِسی روی کابینت جای میگیرند.
-روکش یو وی: روکشهای یو وی، دارای طرحهای فانتزی هستند و در دکوراسیونهای خاص، از آنها استفاده میشود.
-روکش ملامینه: روکش ملامینه در حقیقت ارزانترین روکش کابینتهای های گلاس محسوب شده و قیمت به مراتب ارزانتری نیز دارد.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی نوعی کابینت بسیار پر طرفدار و زیبا به نام کابینت های گلاس پرداختیم که امروزه به وفور در طراحی آشپزخانه ها یافت می شود. این محصول استحکام و مقاومت بالایی دارد و با ظاهری براق و شیک، جلوه ای مدرن و بسیار زیبا در آشپزخانه بوجود می آورد.
برای مشاهده مجموعه ای از زیباترین ورق های هایگلاس با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت با مجموعه کابین نت تماس بگیرید.